Ansichtkaarten met een bijzonder verhaal.

Ansichtkaarten vertellen twee verhalen: De voorzijde biedt een prachtige kijk op het verleden. Hier heeft u hopelijk al van genoten op deze pagina's. De achterzijde kent een heel ander verhaal. Een heel persoonlijk verhaal. Hier kunt u enkele van deze persoonlijke verhalen beleven.

De Zandberg.Een bijzondere fotokaart uit de collectie van E. van der Hoven; met dank aan de Fam. Dortmond.

De Zandberg.Een bijzondere fotokaart uit de collectie van E. van der Hoven; met dank aan de Fam. Dortmond.

Het IJsselfront in een prachtig drieluik.Uit de collectie van E. van der Hoven; met dank aan de Fam. Dortmond.

Een verhuizing van Amsterdam naar Kampen in 1920. (De namen zijn van deze afbeelding verwijderd.) Lieve moeder.... De kisten zijn vanmorgen teruggestuurd. Als u nu wat moet betalen dat doet het maar dan krijgt u het hier terug want die man wist niet hoe het ging. Moe ik heb hier gisteravond gordijnen gekocht en met rolgordijnen zal ik nog maar wachten want dat loopt te veel op. Enkel wou ik wel 3 matjes hebben want die zijn hier 1,25 dat is mij te duur (voor de gang). Nu waar het kruisje staat is onze straat en met dat plekte van de Vries. Nou dacht U komt U zondag, als U soms niet komt schrijf dan het een en ander. Er is nog al veel gebroken met het overgaan. mijn koffiemolen is ook helemaal stuk die mocht ik hier steeds lenen want ik had allemaal bonen nog. Nou moe doe allen van ons de H.G. en tot ziens..... Uit de collectie van E. van der Hoven.

De IJsselbrug in een prachtige tweeluik.Uit de collectie van E. van der Hoven.

De verplaatsing van het monument op de Nieuwe Markt naar de Dam (Oranjesingen / 3e Ebbingestraat). Het monument, oorspronkelijk opgericht ter herinnering aan het 50 jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1948, is later overgebracht naar de Dam. Dit trok destijds veel bekijks.
Uit de collectie van E. van der Hoven.

Een prachtig verhaal op deze (militair gelopen) kaart.